| Gombás rakott brokkoli-karfiol receptZöldséges ételek Hozzávalók: karfiol brokkoli gomba 1 vöröshagyma 1 lilahagyma paradicsom paprika rizs tejföl sajt ételízesítő só bors fokhagyma olivaolaj zsemlemorzsa Elkészítés: A karfiolt és a brokkolit főzzük elő, de ne sokáig épp csak félkeményre, mert a sütőben még úgyis puhul.Ha kész az előfőzés, akkor hűtsük le és vagy bontsuk virágaira vagy szeletekre vágjuk fel. A hagymából, a paradicsomból és paprikából kevés olivaolajon csináljunk egy lecsós alapot,és a gombát pároljuk meg benne,majd dúsítsuk egy kis rizzsel, mert ez felszívja a felesleges szaftot is.Sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tepsit kenjünk ki olivaolajjal, szórjik meg az alját zsemlemorzsával és erre rakjuk a brokkolit, majd a lecsós gomba következik, majd a karfiol. Egy pohár (nagy) tejfölbe keverjünk egy kis ételízesítőt, sót, borsot és ezzel kenjül meg az ételt, majd szórjuk be sajttal. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt megbarnul. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: marineva77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |