Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-petrezselymes vagdalt hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
10 dkg szikkadt kenyér
30 dkg csiperkegomba
5 dkg húsos szalonna
1 hagyma
1 tojás

őrölt bors
tej
petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk, beleszórjuk az apróra vágott hagymát, s puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát és megpuhítjuk. A keveréket a darált húshoz öntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejben áztatott, kinyomkodott kenyeret, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, s ha kell, még ízesítjük. Egy darab alufóliát megszórunk zsemlemorzsával, ráhelyezzük a masszát és az alufólia segítségével megformázzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 1-másfél órát sütjük.

Tanácsok:
Az első 30 percben alufóliába göngyölve süssük, majd pirítsuk meg a tetejét.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vagdalthus muffin » Emeletes vagdalt hús » Görög vagdalt » Cukkinins vagdalt
» Különleges vagdalthús » Gyöngyölt vagdalthús » Stefánia vagdalt gazdagon » Busavagdalt
» Tökös vagdalt » Vagdalt -hal- hús egyben » Vagdalt hús tésztában » Halvagdalt
» Töltött vagdalt » Gombás vagdalt » Különleges vagdalt » Almás vagdalthús.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.