| Gombás-petrezselymes vagdalt hús receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 10 dkg szikkadt kenyér 30 dkg csiperkegomba 5 dkg húsos szalonna 1 hagyma 1 tojás só őrölt bors tej petrezselyemzöld Elkészítés: Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk, beleszórjuk az apróra vágott hagymát, s puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát és megpuhítjuk. A keveréket a darált húshoz öntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejben áztatott, kinyomkodott kenyeret, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, s ha kell, még ízesítjük. Egy darab alufóliát megszórunk zsemlemorzsával, ráhelyezzük a masszát és az alufólia segítségével megformázzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 1-másfél órát sütjük. Tanácsok: Az első 30 percben alufóliába göngyölve süssük, majd pirítsuk meg a tetejét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |