Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves csicseriborsóval recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
35 dkg gomba tisztítva és szeletelve
15 dkg csicseriborsó
3 ek. hidegen sajtolt olaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál fehér bors
3 ek. teljes kiorlésű liszt
2 kávéskanál curry
1 pohár yoghurt (elhagyható) v. 1 pohár kefír
3 csipet tengeri só

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd a csicseriborsót is hozzáadva 20 percig főzzük. A lisztet egy dl vízben elkeverjük és a leveshez adjuk. Együtt készre főzzük. Tálalás előtt kevés yoghurttal dúsíthatjuk. A kitálalt levest megszórjuk curryvel.

Tanácsok:
Makrobiotikus


A receptet beküldte: Antea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tartalmas gombaleves » Gombaleves magyarosan » Gombaleves egyszerűen » Gombaleves Juca módra
» Sűrű tejfölös gombaleves » Mackó úr gombalevese » Fokhagymás gombaleves » Háromhagymás gombaleves
» Gombalevesem » Gombaleves Tamás módra » Gombaleves Laci kedvére » Zöldborsós gombaleves
» Tárkonyos gombaleves » Göcseji gombaleves » Gombaleves májgaluskával » Gombaleves rizzsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.