Tutireceptek.hu fejléc

Gombatál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
30 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj

őrölt bors
késhegynyi őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzni, meghámozni, karikákra szelni.
A zöldhagymákat zöldjével együtt felkarikázni, olajban üvegesre párolni, hozzáadni a megtisztított, felszeletelt gombát is.
Sózni, fűszerezni.
Hozzáadni az egyik zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöld felét.
Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Óvatosan összekeverni a burgonyával egy tűzálló tálban, majd sütőbe tolni 10 percre, míg jól átmelegszik.
Tálaláskor rászórni a maradék felaprított petrezselymet és meglocsolni a tejföllel, amihez hozzáadjuk a másik zúzott fokhagymát is.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsós egytál » Juhtúrós rakott brokkoli » Csupazöldség "lasagne" » Padlizsán olasz módra
» Gomba sütőben » Árvakása » Zöldséges rizs gazdagon » Tepsis brokkoli (rakott)
» Káposztás-almás sült oldalas » Spenótos finomság » Zöldpaprika sajttal » Patisszon lepény
» Zoldség - Pite » Fűszeres krumplitál » Kaporszósz Emyke módjára » Saláta paprikakrémmel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.