| Gombatál receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 30 dkg gomba 1 csomag újhagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöldje 2 dl tejföl 4 evőkanál olaj só őrölt bors késhegynyi őrölt fűszerpaprika Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzni, meghámozni, karikákra szelni. A zöldhagymákat zöldjével együtt felkarikázni, olajban üvegesre párolni, hozzáadni a megtisztított, felszeletelt gombát is. Sózni, fűszerezni. Hozzáadni az egyik zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöld felét. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Óvatosan összekeverni a burgonyával egy tűzálló tálban, majd sütőbe tolni 10 percre, míg jól átmelegszik. Tálaláskor rászórni a maradék felaprított petrezselymet és meglocsolni a tejföllel, amihez hozzáadjuk a másik zúzott fokhagymát is. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |