| Őszibarack kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 dkg liszt 2 dkg kakaó 8 dkg koronás kristálycukor 4 db tojás Krém: 1 cs hidegen kötő vanília pudingpor 25 dkg őszibarack kompót 2 dl őszi lé Őszibarack a díszítéshez 2 dl fehér zselé 12 db piros cseresznye 10 dkg lekvár Elkészítés: Csokis piskótát készítünk: a tojás sárgákat a Koronás kristálycukor 1/3-val habosra keverjük. A fehérjét a cukor 2/3-val kemény habbá verjük. A kikevert sárgájához hozzáadjuk a habot és a kakaóval elkevert lisztet. 180°C-ra előmelegített sütőben, papírral kibélelt tepsiben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbe vágjuk, és őszibarackos krémmel betöltjük. A vanília pudingport kikeverjük a kompótlével vagy őszibarack lével, majd az apróra vágott őszibarack darabokat is hozzáadjuk. A krémre ráhelyezzük a másik piskóta lapot, és a tetejét forró lekvárral lekenjük. Tetejét felezett barackkal és piros cseresznyével díszítjük. Hideg, de még folyós zselével lefényezzük. Dermedés után szeleteljük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |