| Csokoládékocka karamellel receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 15 dkg mogyoró - 15 dkg dió - 30 dkg étcsokoládé (70 %-os kakaótartalmú) - 15 dkg+ 1 teáskanálnyi vaj - 35 dkg cukor - csipetnyi só - 1 zacskó vaníliás cukor - 4 tojás - 10 dkg liszt - 1-2 teáskanálnyi citromlé - sütőpapír Elkészítés: 1. A diót és mogyorót durvára daraboljuk, a csokoládét felaprítjuk. 15 dkg vajat felkockázunk, és a csokoládéval együtt meleg gőzfürdőben felolvasztjuk. 20 dkg cukrot beleszórunk, majd hozzáadjuk a sót meg a vaníliás cukrot. Egymást után beledolgozzuk a tojásokat, majd belekeverjük a lisztet és a diót, mogyorót. 2. Egy négyszögletes kapcsos forma (24x24-es) alját kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 175 fokon, körülbelül 40 percig sütjük. A keret eltávolítása után kihűtjük, és egy órára a hűtőbe állítjuk. 3. A megmaradt vajat a maradék cukorral és a citromlével aranybarnára karamellizáljuk, és azonnal a sütemény tetetjére kenjük. Egy hosszú pengéjű kést végighúzunk egy darab vajban, és a karamellt négyzetlapokra osztjuk (itt turbó üzemmódra kell kapcsolni:) ). Miután teljesen megdermedt, fűrészes élű kenyérkéssel kockákra vágjuk és tálaljuk! Tanácsok: Az eredeti recept makadám- és pekándióval íródott - de ezeket nem könnyű beszerezni, és elég drágák, ezért kísérleteztem hazai jellegű csonthéjasokkal, ahogy ajánlották nekem is:). A tészta reszelt citromhéjat is szoktam tenni időnként. Aki fullextrásan szereti az édességet, tejszínhabot is fújhat a tetejére és mandulával is diszítheti! Kávé mellé kiváló édesség, az ízét egy csésze koffeinbomba nagyon kihozza! Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 380 kcal A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |