| Gyümölcskocka (U1) receptHozzávalók: A tésztához: 5 tojás 2 kanál víz 2 kanál zabkorpa 4 kanál Norbi sütiliszt 4 kanál porédesítő 1/2 kávéskanál fahéj csipet sütőpor A krémhez: 1 dr Oetker vaníliás puding por 3 kanál porédesítő 4 dl sovány tej 8 dkg delma light margarin A tetejére: 1 fürt megmosott, leszárított szőlő 1-2 csomag cukormentes zselatin (Én most Cooposat használtam) 2 kanál porédesítő 4-5 dl víz Elkészítés: A tésztához valókból a szokott módon piskótát sütünk. Amíg sül, elkészítjük a vaníliás pudingot édesítővel majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint is. A tésztára kenjük, majd kirakjuk szőlőszemekkel. (Én úgy szoktam, hogy amikor szeletelem téglalapokra vágom és minden szeleten 2 szem szőlő van.) A zselatint a tasakra írt utasítás szerint készítem és amikor eléggé megdermedt, a sütire kanalazom. Teljes dermedésig még a hűtőbe teszem. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |