| Csokoládés diókocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: csipetnyi só 5 dkg margarin 2 dl tejszín felaprított pisztácia félzacskó sütőpor 50 dkg étcsokoládé 25 dkg margarin 7 tojás 25 dkg dióbél 55 dkg cukor 2 zacskó vaníliás cukor 32 dkg liszt Elkészítés: A dióbelet durvára összevágjuk, 30 dkg csokoládét darabokra tördelünk. Hozzáadjuk a margarint, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd a lábost levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tojást. A megolvasztott csokoládét nagy keverőtálba csorgatjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a diót, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk.Margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton), kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk. Közben a mázhoz a maradék csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel, a margarinnal egy edénybe tesszük. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk. 15 percig hűlni hagyjuk, majd a süteményre kenjük. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |