| Zebrakocka sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg darált háztartási keksz 5 evőkanál kakaópor 3 evőkanál baracklekvár 1 evőkanál rum 5 dkg vaj 5 evőkanál porcukor 3 dl tej A kókuszos réteghez: 3 dl tej 3 evőkanál liszt 1 teáskanál vanília kivonat 5 evőkanál porcukor 5 dkg vaj 15 dkg kókuszreszelék + tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 kávéskanál olaj Elkészítés: Először a krémet készítjük el. A lisztet simára keverjük a tejjel. Hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliával és a cukorral. Végül elkeverjük a vajjal meg a maradék kókusszal. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Négy részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán 25 x 30 centis lapokat nyújtunk belőle. Az első lapot sütőpapírra tesszük, rákenjük a krém harmadát, rátesszük a második lapot, majd a maradék krém fele következik, erre kerül a harmadik lap, majd a maradék krém, végül a negyedik lap. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órán át hűtőszekrényben pihentetjük végül szeletekre vágva tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |