| Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg kelbimbó, megtisztítva, előfőzve 15 dkg előfőzött gesztenye 8 dkg bacon 1 narancs reszelt héja és facsart leve 2 evőkanál méz 3 dkg vaj balzsamecet szárított kakukkfű só bors Elkészítés: A kelbimbót megtisztítjuk, és lobogó sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A bacont felaprítjuk, és egy forró serpenyőben pirítjuk. Amikor már kisült belőle némi zsiradék, hozzáadjuk az előfőzött kelbimbót és gesztenyét, együtt pirítjuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és levét, kevés balzsamecettel összeforraljuk, amíg sűrűn folyó, szirupos lesz. Szárított kakukkfűvel ízesítjük, majd a piruló baconös kelbimbóhoz és gesztenyéhez öntjük, alaposan összekeverjük, hogy mindent jól átjárjon az illatos, szirupos öntet. Melegen kínáljuk, különleges köretként, vagy önmagában salátának. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |