| Gazpacho (hideg zöldségleves – spanyol) receptLevesek Hozzávalók: 1 kg paradicsom 2 uborka 2-4 paprika (sárga, piros, vagy bármilyen színű, de nem csípős!) 1 vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 szelet zeller (ez opcionális, de én nagyon szeretem a zellert, szinte mindenbe teszek) 2 szelet rozskenyér (vagy bármilyen tönköly, teljeskiőrlésű, stb. akár fehér, de azért a barnák jobb ízt adnak – és egészségesebbek is) 3-4 evőkanál balzsamecet fél deci olívaolaj őrölt feketebors só pár csipet (1-2 levél) bazsalikom (ha van friss, de jó a szárított is) néhány főtt tojás (opcionális, de ezt úgyis csak a végén kell rátenni, nem keverjük a levesbe) Elkészítés: A paradicsomot, az uborkát, paprikát hagymát felapítjuk, majd összeturmixoljuk, vagy botmixerrel aprítjuk. (én nem hámozom le a paradicsomot, csak az uborkát, de aki úgy szeretni, aprítás előtt hámozza meg a paradicsomot is). A pépet ízesítjük a sóval, borssal, bazsalikommal, olívaolajjal, balzsamecettel, és hozzákeverjük az előre pici vízben megáztatott kenyérdarabokat is. Van olyan recept, ami ír pici cukrot is, de én feleslegesnek tartom, egyrészt mert így kevesebb szénhidrátot viszünk be, másrészt pedig a zöldségek saját íze megmarad, és annál finomabb nincsen! Az egész így kapott „levest” betesszük a hűtőbe, megfőzzük a tojást, amikor lehűlt a levesünk, tányérokba rakjuk, és a kockára vágott főtt tojással tálaljuk. Lehet rá pirítani még kenyérkockákat, vagy nem leturmixolt vegyes zöldésgdarabokkal díszíthetjük. Tanácsok: Ennél finomabb, kevesebb adalékanyagot tartalmazó, tartalmas ételt nem sokat ismerek. Főként nyáron nagyon üdítő lehet. Én mondjuk bármikor szívesen fogyasztom! :o) Én nem eszem tojást, szóval vegáknak is szuper étel! Lisztérzékenyek használhatnak gluténmentes "kenyeret". Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: birgi74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |