Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági csülkös gulyás bográcsban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb, friss sertés csülök, 50 dkg sertés comb, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 száll sárgarépa, 1 száll petrezselyem, 1 kisebb zeller. 50 dkg burgonya, pirospaprika, só, bors,1 kávéskanál őrölt kömény, 1 maréknyi aprított friss petrezselyem, vagy zeller zöld.4-5 babérlevél.

Elkészítés:
Ebben a gulyásban a csülök ízvilága az uralkodó, így az étel zsírossága a minden csülök rajongónak kedvez.
Bográcsban elkészítve az igazi. A felkockázott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, beletesszük a kockára vágott disznóhúst és a feldarabolt csülköt. Addig pirítjuk a hagymás zsírban ameddig a hús kifehéredik. Felengedjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, ameddig a csülök és a hús félig megfő. Ekkor beletesszük a felkockázott zöldségeket és a burgonyát. Meghintjük a pirospaprikával, a köménnyel és a babérlevéllel. Ha szükséges sózzuk is. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem vagy zeller zöldet. Tálaláskor külön szeletelt csípős paprikát, friss kenyeret adunk hozzá.

Elkészítési idő: 210 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves másképpen » Gyergyói gulyásleves » Csülkös cipó » Babgulyás cipóban tálalva
» Krinolin gulyás » Gombapaprikás bográcsban » Vargányás lecsó bográcsban » Galyasági töltött pecsenye
» Káposztagulyás » Gombás-vörösboros gulyás » Csülkös lencsesólet » Marhagulyás paleosítva
» Palócgulyás » Szegedi marhagulyás » Finom babgulyás » Csülkös gulyás bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.