| Csülkös lencsesólet receptEgytálételek Hozzávalók: 1 csomag Knorr pörkölt Rafinéria 1 db közepes méretű füstölt sertéscsülök 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg vöröshagyma 25 dkg árpagyöngy (gersli) 25 dkg lencse törött bors 3 gerezd fokhagyma 30 dkg füstölt sertéstarja fél dl étolaj Elkészítés: A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és a füstölt tarjával együtt vízben kiáztatjuk. A lencsét átválogatjuk, hideg vízbe áztatjuk. A kiáztatott húsokat hideg vízben feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük. Amíg a húsok főnek, a többi alapanyagot előkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát tisztítás után péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, majd gerslit, lencsét, hagymát, fokhagymát, szeletelt húst rétegezünk egymásra. Az egyes rétegek egymásra halmozását mindaddig folytatjuk, amíg az anyagok elfogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg lencse legyen. A füstölt húsok főzőlevét elkeverjük a Knorr pörkölt Rafinériával, majd felöntjük vele készülő ételünket, és lefedve, meleg sütőben kb. másfél óra alatt az egészet készre pároljuk. Tűzálló edényben, forrón tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |