| Füstöltkolbászos spagetti receptEgytálételek Hozzávalók: a raguhoz: 1 szál csípős lángolt kolbász 1 nagy fej vöröshagyma 2 db zöldpaprika 2 db paradicsom 1 evőkanál olaj 1 teáskanál piros fűszerpaprika 1 gerezd fokhagyma só törött bors 50 dkg spagetti + a tetejére 2 dl tejföl Elkészítés: A kolbászt megfelezem, és a bőrét lehúzom. Az egyik felét a megtisztított hagymával és kierezett zöldpaprikával együtt ledarálom, másik felét vékony karikákra aprítom. Az olajat felforrósítom, ráteszem a hagymás zöldpaprikát és folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom. Meghintem a pirospaprikával, rászórom a sót és a borsot, majd a zúzott fokhagymát is belekeverem. Ezután hozzáadom a darált kolbászt, valamint a darabokra aprított paradicsomot. Fedő alatt 10 percig főzöm, végül hozzáteszem a kolbászkarikákat. A főtt tészta közepébe öntöm a ragut, és a tetejére locsolom a megmaradt tejfölt. Azonnal tálalom. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |