Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol leves recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 személyre:

egy közepes fej (kb. fél kiló) karfiol rózsáira szedve 0 pont
2 sárgarépa felkarikázva 0 pont
egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld 0 pont


A tésztához:
1 tojás 2 pont
3 evőkanál liszt 3 pont
1 evőkanál vaj (5 gr) 1 pont


Fűszerek:

őrölt kömény
cukor 1 pont
2 ek. étolaj 2 pont
1 db leveskocka

Összesen: 9 pont

-Ha tésztával készült akkor kb. 2 pont
-Ha tészta nélkül készült akkor kb.1 pontra jön ki egy adag.

Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát egy evőnanálnyi olajon 4-5 percig pároljuk. Utána rászórunk egy evőkanálnyi cukrot, 1-2 percig kevergetjük, aztán beletesszük a karfiolt, sózzuk, köménnyel megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Lassú tűzön főzzük, míg a karfiol puhulni kezd. Ekkor beleszaggatjuk a tésztát, beleszórjuk a petrezselymet és főzzük az újraforrástól számított 5 percig. (A tésztát úgy készítjük, hogy a hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle a levesbe.)

Tanácsok:
Tipp:

Tálalásnál néhány kanál tejfölt szedünk a tányérokba mert levesbe. Tálalhatjuk a levest buggyantott tojással is.


A receptet beküldte: MoncsiMama


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg finomfűleves » Ribizli leves » Savanyú káposzta krémleves » Spanyol nyári leves
» Spanyol leves (Gaspacho) » Nyírségi gombócleves » Sütõtök leves » Újházi tyúkhúsleves
» Bolgár raguleves » Galyasági tojásleves. » Káposztaleves » Fokhagymás camembert-leves
» Kapros pulykaraguleves » Bakonyi betyár leves » Árpaleves » Pikáns karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.