| Karfiol leves receptHozzávalók: 4 személyre: egy közepes fej (kb. fél kiló) karfiol rózsáira szedve 0 pont 2 sárgarépa felkarikázva 0 pont egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld 0 pont A tésztához: 1 tojás 2 pont 3 evőkanál liszt 3 pont 1 evőkanál vaj (5 gr) 1 pont só Fűszerek: só őrölt kömény cukor 1 pont 2 ek. étolaj 2 pont 1 db leveskocka Összesen: 9 pont -Ha tésztával készült akkor kb. 2 pont -Ha tészta nélkül készült akkor kb.1 pontra jön ki egy adag. Elkészítés: A felkarikázott sárgarépát egy evőnanálnyi olajon 4-5 percig pároljuk. Utána rászórunk egy evőkanálnyi cukrot, 1-2 percig kevergetjük, aztán beletesszük a karfiolt, sózzuk, köménnyel megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Lassú tűzön főzzük, míg a karfiol puhulni kezd. Ekkor beleszaggatjuk a tésztát, beleszórjuk a petrezselymet és főzzük az újraforrástól számított 5 percig. (A tésztát úgy készítjük, hogy a hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle a levesbe.) Tanácsok: Tipp: Tálalásnál néhány kanál tejfölt szedünk a tányérokba mert levesbe. Tálalhatjuk a levest buggyantott tojással is. A receptet beküldte: MoncsiMama Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |