| Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg szűzpecsenye 12 dkg karavánsajt 5 dkg füstölt szalonna kb. 8 dkg sonka 8 dkg csemege uborka 6 dkg zsír 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg vöröshagyma őrölt bors, só Elkészítés: A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, de nem vágjuk ketté. A vágási felületnél kinyitva minél nagyobbra kiverjük, vigyázva, hogy a hús ne lyukadjon ki. Megsózzuk, megborsozzuk és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemege uborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük és kívülről is besózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, beletesszük a töltött szűzpecsenyét és mindegyik oldalát szép pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük, a visszamaradt zsírban megpirítjuk a vöröshagymát és a zöldségeket, majd visszahelyezzük a húst és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük,felszeleteljük, a mártást beforraljuk, majd átszűrve a felszeletelt húsra öntjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, pl. krokett. Tanácsok: A füstölt szalonna lehet bacon, angol, vagy akár erdélyi. Jó étvágyat! A receptet beküldte: baffi556 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |