| Frankó parázs gyógyleves receptLevesek Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma 2 répa 1/4 előpárolt fejes káposzta 1-2 paradicsom, 1 paprika fél leveskocka 1,5 deci paradicsomlé 2-3 szárított vargánya (opcionális) csípős paprika olívaolaj petrezselyem kapor kakukkfű citromlé és egy kanál cukor (el is maradhat, édesítővel pótolható) Elkészítés: Beteg voltam, és gyors segítség kellett, ez a leves kb. 15 perc, esetleg 20. A répát husszúkás szeletekre vágom, egy evkanál olívaolajon pirítani kezdem, közben csíkokra vágom a káposztát, ha kész, hozzáadom a répához, tovább pirítom, megszórom sóval, a zöldfűszerekkel. Megpucolom a fokhagymát, nagyobb darabokban vagy pépesítve a zöldséghez adom. Utána következik a paprika kockákban, ezt is hozzáadom, hagyom 3-4 percet, majd a paradicsomot héjával vagy héja nélkül, ki hogy szereti, cikkekbe vágva szintén ehhez a keverékhez adom, elkeverem vele a leveskockát. Ha egy kicsit összeesett, aláöntöm a paradicsomlevet, a citromlevet és az édes ízt adó dolgot (lehet méz is), ha felfortyant, annyi vízzel leöntöm, hogy ellepje. Még 10-15 percig főzöm. ennyi is, nem fekszi meg a gyomrot, és megfázás ellen igen hasznos. Tanácsok: Megfázás esetén fontos a bőséges C-vitamin bevitel, amely többek között megtalálható a káposztában és a paprikában is. Ügyeljünk arra, hogy ne fözzük túl a zöldségeket, mert akkor az összes vitamintartalmuk elvész. Az értékeket 300 gramm esetében számoltuk. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 135 kcal Szénhidráttartalom: 23,5 gramm Zsírtartalom: 2,64 gramm A receptet beküldte: holdfény77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |