| Lencsetál receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 db sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér 1 kis csokor petrezselyemzöld 1 közepes fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 babérlevél 1 evőkanál levesízesítő fél evőkanál csemege paprikakrém fél evőkanál csípős paprikakrém 1 evőkanál mustár 2 pár virsli 1 kiskanál ecet 2 dl tejföl. Elkészítés: A zöldségeket megmossuk,a lencsét beáztatjuk. A zöldségeket karikára,a hagymát apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a hagymát,rádobjuk a zöldségeket,és megpirítjuk. Meghintjük a liszttel,és felengedjük 1 liter vízzel. A lencsét leszűrjük,a levesbe keverjük,és kevergetve felforraljuk. A babérlevéllel,levesízesítővel,a csípős,és csemegepaprikakrémmel és a mustárral ízesítjük,lefedve puhára pároljuk. A virslit karikára vágjuk,és amikor a lencse puha,a levesbe keverjük.Kb. 3 percig főzzük. A levest az ecettel ízesítjük,és tejföllel tehetjük még ízletesebbé. A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |