Tutireceptek.hu fejléc

Kagylóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg mirelit kagyló
fél póréhagyma fehér része
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
csipet kurkuma

bors
petrezselyem zöldje a díszítéshez
olívaolaj

Elkészítés:
Olivaolajon megdinszteljük a karikára vágott pórét,és az apróravágott fokhagymát, majd felengedjük 1 liter vízzel. Felforraljuk leveszük a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk. Vissza tesszük a tűzre, hozzá adjuk a kagylót, sózzuk, borsozzuk ,és egy negyed mokkáskanál kurkumát teszünk bele. Felforraljuk, beleöntjük a bort és a tejszínt,jól elkeverjük.Pár karika póréval és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos paradicsomleves » Tejszínes gombócleves » Hagymás kukorica leves » Svájci sajtleves
» Medvehagymaleves gerslivel » Tárkonyos zöldségleves » Kukoricaleves levesgyönggyel » Zabpehelyleves
» Fűszeres almaleves » Céklás ropogós » Anna Zöldség levese » Vajas-tejfölös csirkeragu
» .Marcipánkrémleves kesudióval » Tartalmas gombaleves » Alföldi betyárleves » Rétegezett karfiolleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.