| Frangelico csokoládétorta málnaszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 8 személyre: 200g összetört étcsokoládé 100g vaj 5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája 1/2 bögre cukor 1/3 bögre finomliszt 1/3 teáskanál átszitált sütőpor 1/3 bögre őrölt mogyoró 50ml Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr) A málnaszószhoz 230g málna 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál citromlé Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 °C-on (gázsütő 5-ös fokozat). Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és a vajat. Vegyük le a tűzről s keverjük bele a tojássárgáját, cukrot, mogyoródarabokat, valamint a Frangelico likőrt. Verjük habbá a tojásfehérjéket, de ne legyen túl kemény. Óvatosan adjuk a csokoládémasszához, s öntsük egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt 20cm átmérőjű tortaformába. 40-45 percig süssük, vagy míg a torta kicsit összemegy és már nem tapad a formához. A málnaszószhoz tegyük aprítóba a málnát, porcukrot, valamint a citromlevet s turmixoljuk össze. Szűrjük le s ha túl sűrű adjunk hozzá egy kis vizet. Tanácsok: Szeleteljük fel a tortát s málnaszósszal tálaljuk. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral. A receptet beküldte: Skizosáj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |