| Igazi csokoládétorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 12 dkg vaj 22 dkg porcukor csipetnyi só 6 tojás 13 dkg 50 %-os kakaótartalmú csokoládé 13 dkg liszt Hozzávalók a krémhez: 23 dkg vaj 12,5 dkg jó minőségű kakaópor csipetnyi só 20 dkg porcukor fél vaníliarúd 2 dl tejszín Elkészítés: A tésztát készítsd el előző nap, hogy megérjen, mire belekerül a finom csokikrém. Keverd habosra a vajat, amit érdemes egy órával előtte szobahőmérsékleten tartani, a porcukorral és a sóval, majd add hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvaszd meg vízfürdő felett, és óvatosan keverd az eddigiekhez. A tojásfehérjét verd fel, és a liszttel felváltva apránként add a masszához, és óvatosan keverd el az egészet. Töltsd a tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába, és 190 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 50 percig. Ezután vedd ki a sütőből, de csak másnap emeld ki a formából. A krémhez keverd habosra a vajat, szintén jó, ha szobahőmérsékleten volt egy órát, add hozzá a kakaóport, a sót, a porcukrot és a kikapart vaníliát. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd össze a krémmel. A tésztát óvatosan vágd négy lapra. A krém felével kend meg a lapokat, majd a másik felével kend meg bőven kívülről a tortát. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |