| Mentolos csokoládétorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojás, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 ek. rum, 20 dkg darált mandula, 1 tk. sütőpor, 10 dkg étcsokoládé, fél liter tejszín, 20 dkg mentolos étcsokilapocska, 1 ek. pálinka, 2 cs. habfixáló, 5 dkg mentolízű fondant drazsé drazsé étcsoki bevonattal, tejszínhab a díszítéshez Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a rumot habosra verjük, a mandulát és a sütőport hozzákeverjük. Óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy kb. 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 30 perc alatt készre megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét felaprítjuk. A tejszínt, a csokoládéforgácsot, a mentolos csokoládét és a pálinkát folyamatos keverés közben felolvasztjuk majd a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, a habfixálóval felhabosítjuk. A kihűlt piskótát félbevágjuk, az alsó lapra kenjük a krém háromnegyedét, ráborítjuk a tetejét, és a maradék krémmel beborítjuk a tortát. Csokoládédrazséval és tejszínhabbal díszítjük. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Melody Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |