| Franciska almás lepénye receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészthoz: 50 dkg liszt 20 dkg rama margarin 15 dkg porcukor, 1/2 sütőpor 3 tojássárgája 1 pohár tejföl töltelék: 1-1,5 kg alma fahéj, cukor darált dió 3 tojásfehérje Elkészítés: A lisztet margarinnal, porcukorral, sütőporral elmorzsolni, majd a tojások sárgájával és annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, nagyobb tepsibe fektetjük, darált dióval megszórjuk. Az elkészített tölteléket rásimítjuk, a másik lappal befedjük, villával meg szurkáljuk. Közepes sütőben (kb. 180) megsütjük, kihűlés után porcukorral megszórjuk. Töltelék: Az almát megpucoljuk, lereszeljük, megpároljuk, ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal, majd hűlés után a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük. Tanácsok: Célszerű először a tölteléket elkészíteni, hisz annak hűlnie kell, mielőtt a tojáshabot belekeverjük :). A tésztát ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is. A receptet beküldte: baffi556 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |