| Almás-csokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 15 dkg kristály cukor 1 cs. vaníliás cukor 15 dkg margarin csipet só 2 ek. rum 30 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 8 dkg csokoládé 2 közepes alma Elkészítés: A tojást a kétféle cukorral tálba öntjük, habosra keverjük (elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc). Hozzáadjuk a puha margarint, sót, rumot, lisztet, sütőport. A csokoládét nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. Az almát meghámozzuk, 5-6 mm-es kockákra vágjuk, a masszához adjuk, átkeverjük. A muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, majd megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk kicsit hűlni, kiszedjük és rácson hűtjük tovább. Jó étvágyat! Tanácsok: Akkor lesz igazán finom, ha minden újabb hozzávaló után alaposan kikeverjük a tésztát. Az almát helyettesíthetjük körtével, csokoládé lehet benne: ét, tej, fehér, mindegyikkel nagyon finom, ha nincs otthon, jó a tortadara is. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: vivinono Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |