Tutireceptek.hu fejléc

Almás diófelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg alma,
12 dkg dióbél,
6 tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj,


Elkészítés:
A meghámozott, kockára vágott almát meglocsoljuk rummal, és üvegesre pároljuk. A vajat, lisztet, tejet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Belekeverjük az almát, darált diót, főszereket. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, végül a tojásfehérjéből vert habot. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és 50 percig közepes lángon sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors finom almás » Belga almás kenyér » Almás, sajtos csirkemell » Almás kenyér
» Csokis-diós-almás süti » Almás mákos tejbegríz » Forró almástáska » Diós-almás céklasaláta
» Almás-meggyes bögrés » Mese almás » Almás ananászos csirke » Almás-lekváros pite
» Almás-zabpelyhes kenyér » Kavart almás-kókuszos » Almás palacsinta 2 » Gyors almás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.