| Almás diófelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg alma, 12 dkg dióbél, 6 tojás, 15 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 5 dl tej, 7 dkg liszt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál rum, reszelt citromhéj, őrölt fahéj, só Elkészítés: A meghámozott, kockára vágott almát meglocsoljuk rummal, és üvegesre pároljuk. A vajat, lisztet, tejet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Belekeverjük az almát, darált diót, főszereket. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, végül a tojásfehérjéből vert habot. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és 50 percig közepes lángon sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |