| Franciakrémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5tojásból készűlt vékony piskótalap. 4 cs.vaniliás puding (főzős) 1,5 liter tej 8 db tojásfehérje 15dkg+10dkg+10dkg cukor 1/2 kiter tejszinhab 4cs.habfixáló 20dkg tortabevonó csokoládé 10 dkg rama Elkészítés: piskótát célszerű magasfalú tepsibe süti,és abba hagyni kihűteni. 1liter tejet felforralni,(közbe a tojás fehérjéket keményhabbá verjük 10 dkg cukorral)1/2 liter tejbe kikeverjük a pudingforokat15 dkg cukorral,és a forrótejez önjük.Mikor már sűrű a puding hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket,és azzal főzzük még tovább.folyamatosan kell keverni mert leég.Majd a tepsibe kihűlt piskótára öntjük,elsimítjuk egyenletesen.Mikor már megdermett a krém, tejszínt keményhabbá felverjük,hozzádjuk a 10 dkg cukrot,és a 4 cs.habfixálót.addig kell felverni amíg jó kemény állaga nem lesz.Kihűlt krém tetejére egyenletesen elsimítjuk.1/2órára hűtőbe tesszük,majd a csokoládét gőzfelett felolvasztjuk és a vajjal elkeverjük.Mikor már egyenletesen elvan keverve a vaj benne,a tejszínhabra csúrgassuk,egész tetejét bevonjuk. Tanácsok: Tanácsok: Pudingot jó ha nagy edényben főzzük,hogy amikor a habot is beletesszük ne follyon ki a krém. kb 6 órát legyen hűtőbe,h a krém teljesen megdermedjen,akkor lehet szépen kockára vágni.forróvízbemártott késszel szeleteljük a csokoládé miatt. érdemes megcsinálni,mert nagyon finom!ajánlom mindenkinek.igérem nem okoz csalódást:) A receptet beküldte: gonoszdi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |