| Főtt marhafartő meggymártással receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg marhafartő, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 gerezd zellergumó, 1 karalábé, 1 fej vöröshagyma, néhány szem egész fekete bors, só a mártáshoz: 50 dkg meggy, 2 dl tejföl, 1 dl vörösbor, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 citrom, néhány darab szegfűszeg, csipetnyi fahéj, só Elkészítés: A marhafartőt megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét, és a vöröshagymát. Megsózzuk, szemes egész borssal fűszerezzük. Takaréklángon puhára főzzük. Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a meggymártást: a meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízben feltesszük főni. Teszünk bele szegfűszeget, fahéjat, cukrot és egy csipet sót. Amikor a meggy megfőtt, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, és habverő segítségével simára keverjük. Hozzáöntjük a vörösbort, és kiforraljuk. Botmixerrel pépesre turmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Az időközben megfőtt marhahúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tányérra tesszük, bevonjuk meggymártással, és főtt burgonyát kínálunk mellé. Tanácsok: Ha valaki nem szereti a tejszínt, készítsen a húshoz fahéjas meggyragut. Kevés vajon átforgatjuk a kimagozott meggyet, kevés cukorral, őrölt fahéjjal ízesítjük, szűrt citromlevet, néhány csepp meggylikőrt keverünk bele. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |