Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csülkös csusza recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 db kicsontozott, főtt füstölt csülök, 25 dkg csuszatészta, 3 db tojás, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 3 dkg sertészsír, Ízlés szerint: frissen őrölt bors, és só.

Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben megfőzzük, majd a főzővízből kiszedve, hideg vízzel lemossuk és a felforrósított zsírban megforgatjuk. A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tojások sárgájával, és a tejszín egy részével, megborsozzuk, és ráöntve a felmelegített tésztára, azzal összekeverjük, majd tűzálló tálba tesszük. A tojásfehérjéket a maradék tejszínnel kemény habbá verjük, és beborítjuk vele a tésztát. Előmelegített, forró sütőben készre sütjük. Ha megsült, pihentetjük, majd kockára vágva kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes, tojásos karfiol » Tejszínes pogácsa » Tejszínes-parajos csirke » Forró tejszínes csoki
» Csülkös lencsesólet » Tejszínes krumpli » Tejszínes hús » Epres-Tejszínes Túrótorta
» Tejszines gombás » Tejszínes-tepsis krumpli » Tejszines őszibarackleves » Tejszínes laskagomba
» Tejszínes-cukkinis tészta » Tejszínes-gombás szósz » Tejszínes hús Kati módra » Tejszínes zellersaláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.