| Fonott kalács (Update 1) receptHozzávalók: Kb 3 dl langyos tej 5 dkg élesztő 1 pici csipet cukor az élesztőhöz 1 csapott evőkanál porédesítő 1 tojás 6 dkg vaj vagy margarin 50 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt só Elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt. (Én egy pici csipet cukrot teszek hozzá, annyi elég hogy felfusson és ennyitől még update 1-es marad a kalács.) Az anyagokat összedolgozzuk, kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2 szeresére nő, ismét átgyúrjuk. 2 részre osztjuk a tésztát, mert ebből az adagból 2 db tepsi hosszúságú fonott kalács lesz. (Ha 1 is elég, fél adagot csináljunk.) A tészta darabokat további 3 részre osztjuk, hosszúkásra sodorjuk a részeket, majd 3-as fonással összefonjuk. Úgy alakítsuk, hogy tepsi hosszúságú legyen a kalácsunk. Tepsibe tesszük egymás mellé a kalácsokat és tetejét tojással megkenjük. Még 10 percet hagyjuk a tepsiben is pihenni, majd süssük szép aranysárgára. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |