Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-tejszínes csirkecsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 nagy fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
3 dl zsíros tejszín
só, bors
olaj vagy kókuszzsír
egy kevés víz
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben zsiradékot melegítünk. Nem kell vele spórolni, az a cél, hogy szépen meg tudjuk pirítani a húst.
A felaprított hagymát beledobjuk, kis idő elteltével jöhet rá a csirke is. Érdemes több részletben hozzáadni, hogy szépen meg tudjon pirulni, ne rögtön párolódjon.
Ha már az össze hús az edényben van, és szépen meg is pirultak, sózzuk és borsozzuk, végül a fokhagymát is rápréseljük. Lefedjük, közepes lángon puhára pároljuk a húst nagyjából 15 perc alatt, közben a folyadékot pótoljuk apránként.
Ha már puha a hús, levesszük a fedőt, elfőzzük róla az összes nedvességet, magasabbra vesszük a hőt, hogy újra pirulni kezdjen. Ha ez megvan, a a tejszínt is ráönthetjük, ahogy felforrt, rögtön zárjuk el.
Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós csirkecsíkok » Fokhagymás csirkecsíkok » Rokfortos csirkecsíkok » Finom sült kacsacomb
» Olasz gombás csirke » Rakott csirkemáj » Tepsis karaj » Tűzdelt felsál
» Pirított báránymáj » Ketchup-os zöldborsos husi » Kolbásszal töltött karaj » Hévizi tekercs
» Kijevi csirke » Mézes-currys csirke » Karfiolos pulykagolyók » Milánói sertésborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.