| Fokhagymás sült sertéskaraj receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, 8 gerezd fokhagyma, 2 fakanál disznózsír ( vagy 4 evőkanál napraforgó olaj), 4 evőkanál liszt. Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors.A díszítéshez: csemege fűszerpaprika. Elkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük és kicsit kipotyoljuk. A szélén a hártyákat bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben.A szeletek mindkét oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ezután a karajt lisztbe forgatjuk. Ha maradt fokhagyma, érdemes azt is belekeverni. Felforrósítjuk a zsiradékot serpenyőben, és belerakjuk a húst. Fedővel lefedve sütjük öt percig, és ha már szép piros az alja, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Ezután papírtörlőre szedjük és tetszőleges körettel, hozzá illó salátával, vagy savanyúsággal kínáljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |