| Fokhagymás hal roppanós bundában receptHalas ételek Hozzávalók: Valamilyen szálkamentes halfilé (tonhal, hekk...), fokhagyma, só, tej, finomliszt. A "panírhoz": fél csésze étkezési keményítő, fél csésze finomliszt, 2 tojássárgája, só és jéghideg víz. A sütéshez: étolaj. Elkészítés: A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba lerakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat. Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük. Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk. A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojás sárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell tökéletesen simára keverni, de száraz lisztcsomók ne legyenek benne.) A lisztben megforgatott halszeleteket belemártjuk ebbe a tésztába úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a halat, majd bő forró olajban aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |