Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás hal roppanós bundában recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Valamilyen szálkamentes halfilé (tonhal, hekk...),
fokhagyma,
só,
tej,
finomliszt.

A "panírhoz": fél csésze étkezési keményítő,
fél csésze finomliszt,
2 tojássárgája,
só és jéghideg víz.

A sütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós).
Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk.
Egy zárható tetejű műanyag tálba lerakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba.
Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük.
Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk.
A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojás sárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell tökéletesen simára keverni, de száraz lisztcsomók ne legyenek benne.)
A lisztben megforgatott halszeleteket belemártjuk ebbe a tésztába úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a halat, majd bő forró olajban aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli fokhagymás vajban » Fokhagymás kapros krémsajt » Fokhagymás-diós lapcsánka » Csípős fokhagymás pecsenye
» Húscsíkok magos bundában » Fokhagymás padlizsán » Fokhagymás hústekercs » Diós fokhagymás túrógolyó
» Fokhagymás, tepsis csülök » Fokhagymás sertésszelet » Töltött padlizsán bundában » Fokhagymás tejfölös tészta
» Fokhagymás húspástétom » Fokhagymás máj » Bodzavirág bundában » Túrógombóc diós bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.