Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-magos hűtős kifli recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 bögre kenyérliszt BL80 (bögre=2, 5 dl)
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1.5 kávéskanál instant élesztő (vagy 2, 5 dkg friss)
1 kávéskanál só
4 dl víz (itt langyos krumpli főzővíz)
2 ek joghurt
2 ek olívaolaj
2 ek tökmag (pirított)
2 ek lenmag
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál búzadara
6 gerezd fokhagyma (durvára vagdalt)
0.5 csokor petrezselyem (apróra tépkedett)

Elkészítés:
A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott fedeles edényben a hűtőben tároljuk.
Használat előtt kivesszük a hűtőből (gyengén átgyúrjuk, ha nagyon pufi-levegős), és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni.
Ezután kettévágjuk, majd egyenként gyengén olajozott vagy lisztezett felületen félujjnyi körré lapogatjuk (lehet nyújtófával is). Hat cikkre vágjuk mindegyik kört, majd a cikkeket a hosszabbik oldaluktól feltekerjük, és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott/sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket.
Kb. 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással vagy tejjel lekenjük, és az előmelegített, forró sütőben sütjük 10 percig, majd a hőt 200 fokra levéve aranybarnára sütjük.

sütési hőfok: 230°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vízenkelt kifli » Vajas-túrós kifli » Diós habos rakott kifli » Kiflicske
» Omlós kapros-túrós kiflik » Csokis, banános kiflik » Fehér kifli » Sajtos kifli Emy módra
» Túróval töltött kifli » Pizzás kifli » Kecskesajtos kifli » Kifli feltét
» Hókifli a legegyszerűbben » Rakott sajtos kifli » Olajbogyós kiflik » Jugo kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.