| Fokhagymás-magos hűtős kifli receptLevesek Hozzávalók: 1 bögre kenyérliszt BL80 (bögre=2, 5 dl) 2 bögre teljes kiőrlésű liszt 1.5 kávéskanál instant élesztő (vagy 2, 5 dkg friss) 1 kávéskanál só 4 dl víz (itt langyos krumpli főzővíz) 2 ek joghurt 2 ek olívaolaj 2 ek tökmag (pirított) 2 ek lenmag 3 evőkanál kukoricadara 3 evőkanál búzadara 6 gerezd fokhagyma (durvára vagdalt) 0.5 csokor petrezselyem (apróra tépkedett) Elkészítés: A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott fedeles edényben a hűtőben tároljuk. Használat előtt kivesszük a hűtőből (gyengén átgyúrjuk, ha nagyon pufi-levegős), és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. Ezután kettévágjuk, majd egyenként gyengén olajozott vagy lisztezett felületen félujjnyi körré lapogatjuk (lehet nyújtófával is). Hat cikkre vágjuk mindegyik kört, majd a cikkeket a hosszabbik oldaluktól feltekerjük, és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott/sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket. Kb. 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással vagy tejjel lekenjük, és az előmelegített, forró sütőben sütjük 10 percig, majd a hőt 200 fokra levéve aranybarnára sütjük. sütési hőfok: 230°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |