| Mézes Gyömbére Csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 2 db csirkemell filé 1 dl zöldségleves 1 db gyömbér 4 ek. méz 2 ek. szezámmag 1 db chillipaprika 1 db vaníliarúd 1 db ananász (jó a konzerv is) 1 db mangó 1 db sárga kaliforniai paprika 1 db piros kaliforniai paprika friss koriander olívaolaj 3 ek. mustár só, bors Elkészítés: A csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olajon pirítani kezdjük. Egy tálban összekeverjük a mustárt, mézet, a szezámmagot, a chilit, majd sóval, borssal és egy vaníliával ízesítjük. Az így kapott páccal kenegetjük a húst sütés közben. Mikor a hús megpirul, beleöntjük a páclébe és félretesszük. Az ananászt, a mangót, a gyömbért és a paprikákat csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Közben sóval, borssal, apróra vágott korianderrel ízesítjük, majd felöntjük a zöldséglevessel és puhára pároljuk. Ezután hozzákeverjük a pácban áztatott húst. Tanácsok: Én több páclevet készítek, mint ami írva van, úgy finomabb. Chili paprika helyett megteszi az Erős Pista is. Valamint a gyömbér por alakban is. Én még feldobtam egy kevés szójaszósszal a páclevet. Illetve a zöldségek és gyümölcsök nem rontják el, tehát finom ha jó sok van benne. Nem pároltam őket túl puhára, mert szerintem finom, ha ropognak. A receptet beküldte: arwenn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |