Tutireceptek.hu fejléc

Mézes Gyömbére Csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 dl zöldségleves
1 db gyömbér
4 ek. méz
2 ek. szezámmag
1 db chillipaprika
1 db vaníliarúd
1 db ananász (jó a konzerv is)
1 db mangó
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
friss koriander
olívaolaj
3 ek. mustár
só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olajon pirítani kezdjük. Egy tálban összekeverjük a mustárt, mézet, a szezámmagot, a chilit, majd sóval, borssal és egy vaníliával ízesítjük. Az így kapott páccal kenegetjük a húst sütés közben. Mikor a hús megpirul, beleöntjük a páclébe és félretesszük.

Az ananászt, a mangót, a gyömbért és a paprikákat csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.
Közben sóval, borssal, apróra vágott korianderrel ízesítjük, majd felöntjük a zöldséglevessel és puhára pároljuk.
Ezután hozzákeverjük a pácban áztatott húst.

Tanácsok:
Én több páclevet készítek, mint ami írva van, úgy finomabb.
Chili paprika helyett megteszi az Erős Pista is.
Valamint a gyömbér por alakban is.

Én még feldobtam egy kevés szójaszósszal a páclevet.
Illetve a zöldségek és gyümölcsök nem rontják el, tehát finom ha jó sok van benne.
Nem pároltam őket túl puhára, mert szerintem finom, ha ropognak.


A receptet beküldte: arwenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell karfiolbundában » Gombás csirkemell » Sajtos csirkemell torta » Túrós mézes
» Mézes turmix » Édes mézes csirke » Mézes salátamártás » Adventre: mézes sütemény
» Mézes-fahéjas almás süti » Ropogós csirkemellfalatok » Mézes sült körte » Mézes almás hab
» Mézes-diós sajtsaláta » Mogyorós mézes szelet » Rakott csirkemell almával » Sörben párolt csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.