| Zabpelyhes-mézes őzgerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg zabpehely 2,5 dl tej 2 tojás 12,5 dkg méz 1 dl olaj 20 dkg finomliszt 1 csom. sütőpor kevés só fahéj szegfűszeg szerecsendió reszelt citrom vagy narancs héja lekvár mandula étcsoki Elkészítés: Tészta: 10 dkg zabpelyhet kb 3/4 órara 2,5 dl tejbe áztatunk. 2 tojast kissé felverunk, majd beleteszünk 12,5 dkg mézet, és habositjuk. Belecsorgatunk 1 dl olajat, majd hozzáadunk 20 dkg finomlisztet, melyben elkevertünk 1 csomag sutőport, majd belekeverjük a tejes zabpelyhet is. 1 mokkáskanal sót adunk hozza. 1/2-1/2 mokkáskanál fahéjjal es szegfűszeggel csipetnyi szerecsendióval 1 narancs vagy/es citrom reszelt héjjaval fűszerezzuk. Kivajazott őzgerincformába simitjuk, es előmelegitett sutőben közepes lángnál megsütjuk. Amikor kihűlt félbevágjuk, pikáns lekvárral (ribizli, szeder, áfonya stb...) megtöltjuk, mandulával megtűzdeljuk, és csokival bevonjuk. A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |