| Finom meggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 üveg magozott meggy, 20 dkg margarin, 20 dkg darált keksz, 20 dkg darált dió, és 20 dkg kristálycukor keveréke, 6 tojásból piskóta tészta. Elkészítés: Egy közepes tepsit teljesen kibélelünk alufóliával még az oldalát is. Belekenjük az összes margarint majd erre rászórjuk a kinyomkodott meggyet arányosan elosztva. Erre rászórjuk a darált kekszet majd a cukros diót és a végén meglocsolgatjuk a meggy levével. Addig hagyjuk állni amíg 6 tojásból piskótát készítünk és ráborítjuk a tetejére. Lassú tűzön sokáig sütjük, hogy jól át tudjuk sütni. Amikor kivettük a sütőből csak teljesen kihűlve szabad kiborítani, máskülönben szétesik. Ha kihűlt és kiborítottuk tegyünk csoki mázat a tetejére. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |