Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 1 kg meggy (lehet más idénygyümölcs is), 12 dkg cukor, 4 tojás, 4 evőkanál víz, 17 dkg liszt (teljes kiörlésű barna liszt és fehér bio liszt), pici sütőpor, 1 teáskanál édesítő

Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a vízzel, édesítővel, lisztekkel. a tojásfehérjéből habot verünk, és a kettőt öszzekeverjük. Lisztbe forgatjuk a gyümölcsöket, hogy ne ülepedjen le a sütemény aljára, azután ezt is a kész tésztába keverjük, és kiliszetezett vajazott tepsiben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.

Tanácsok:
A nem hagyomásnyos lisztből készült sütemények, ételek színe más, kicsit szürkésebb, barnább a liszt színe miatt. Ez egy kicsit furcsa lehet annak, aki még nem ismeri, de a végeredmény a lényeg, ami isteni! Diétázók és cukrosok is ehetik!!


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes fagylaltkehely » Epres piskóta » Meggyes-vaníliás papucs » Karin narancsos piskótája
» Magdi néni babapiskótása » Meggyeskrémes » Almás meggyes túrós lepény » Kavart kakaós-meggyes
» Szilvás-mákos piskótatorta » Meggyes mikrós piskóta » Finom piskóta krémes » Meggyes-pudingos ökörszem
» Meggyes jégdesszert » Andi vizes piskótája » Meggyes süti gyorsan » Tuti piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.