| Aszalt meggyes kókuszgolyó receptHozzávalók: 4 adag A masszához 12.5 dkg mandula 10 dkg aszalt gyümölcsök (meggy, cukrozatlan változat) 1.5 dkg cukrozatlan kakaópor 1 kk fahéj 2 ek kókuszreszelék 1 ek xilit (el is hagyható) A forgatáshoz 4 ek kókuszreszelék Elkészítés: Az aszalt meggyet pár órára vagy akár egy éjszakára vízbe áztatjuk. A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd ledaráljuk. A darált mandulát elkeverjük a meggyel, a kakaóporral, a fahéjjal, a kókuszreszelékkel és a nyírfacukorral. Az egészet aprítóba tesszük, és masszává dolgozzuk, majd hogy könnyebb legyen, apránként a masszához adunk 1-2 evőkanálnyit a meggy áztatólevéből. Golyókat formázunk a masszából, és megforgatjuk a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk! A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |