| Finom fehér labda torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztalap hozzávalói: 10 dkg liszt 8 dkg étkezési keményítő 2 ek kakaópor 2 kk sütőpor 6 tojás 3-4 ek hideg víz csipet só 18 dkg cukor 1 vaníliás cukor Vanília krémhez: 1 tasak(10 g zselatin) 4 tojás sárgája 15 dkg cukor 1 vanília rúd 2,5 dl tej 3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) A bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé 1 ek étolaj 3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva Elkészítés: A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint,majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A vanília krémből elveszünk annyit,hogy az oldalát be tudjuk kenni. A piskótát háromba lapba vágjuk,visszatesszük a formába az alsó lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a következő lapot,rákenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal, majd hűtőbe tesszük dermedni. Dermedés után a kapcsos részt levesszük,bekenjük az oldalát a kivett krémmel, kókusszal megszórjuk,csokival bevonjuk. Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a fehér csokoládét is. Az étcsokoládét a tortára kenjük. Az olvasztott fehér csokoládét nylon zacskóba töltjük,a végére egy pici lyukat vágunk és a barna csokoládéra körkörösen vékony sugárban köröket csurgatunk. A fehér csokoládét egy hegyes késsel lefelé húzzuk,így alakul ki a mintázat. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |