| Csokis-almás torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 24cm-es tortaformához: 1 tojás 15 gramm natúr joghurt 2 kanál étolaj 2 kanál folyékony édesítő fél sütőpor 7dkg grahamliszt 5 dkg rétesliszt 1 kanál keserű zsírszegény kakaópor 1dl savas ásványvíz 1 csomag csokis tortadara Elkészítés: Először a nedves anyadokat kikeverjük,utána vele a száraz anyagok,a végén öntjük hozzá az ásványvizet és úgy belekavarjuk a tortadarát. A tortaformát szilikonos ecsettel vékonyan kiolajozzuk , rászeletelűnk egy kisebb almát, kb, 25-30 percig nem erős tűznél megsütjük. közben egy tejszínes pudingport kifőzünk édesítővel 4dl tejben.Amikor langyos a tészta rákenjük. Én megszórtam még a tetejét keserű kakaóval. Tanácsok: Ne vastag tortára gondoljatok,kb 1-1,5 cm a tészta. Ha vastagabbra szeretnétek duplázzátok az adagot! Ez inkább étcsokira emlékeztető sütemény. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 900 kcal A receptet beküldte: grety.25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |