| Fincsi mákosguba torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: - kifli 6 db tej 6 dl kristálycukor 8 dkg darált mák 20 dkg szoba hőmérsékletű tojás szétválasztva 4 db porcukor 20 dkg margarin a forma kikenéséhez 1 kevés Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 170 °C fokra. A kifliket vágjuk kis kockákra. A tejben keverjük el a kristálycukrot, adjuk hozzá a mákot és a tojássárgáját. Keverjük el a kiflikockákkal, hagyjuk, hogy a kifli felszívja a tejet. Szedjük a kikent tortaformába a gubát, lapítsuk egyenesre. A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét kezdjük el felverni habnak, amikor már habos, de még nem kemény, adagoljuk hozzá kanalanként a porcukrot. Minden adag cukor között verjük a habot egy percig, míg fényes, kemény, vágható masszát kapunk. Kenjük a tojáshabot a torta tetejére. Vigyázzunk, ne kenjük a formára, mert nehéz lesz szépen kiszedni belőle a süteményt. Süssük 25 percig a 170 °C-os sütőben. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hűtsük 1-2 óráig, utána szépen szeletelhető. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |