| Fincsi csokis-mézes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 250 g cukor 250 g méz 120 g vaj 600 g liszt 70 g finomra vágott dió 1 csomag sütőpor 3 tojás 70 g kandírozott gyümölcshéj mézessütemény-fűszerek vaj a kikenéshez A töltelékhez: 130 g finomra vágott dió 1 dl tej 160 g kandírozott citromhéj 130 g mazsola 300 g reszelt csokoládé Elkészítés: A kristálycukrot elkeverjük a meglangyosított mézzel, ha kihűlt, beletesszük a többi hozzávalót és kemény tésztává gyúrjuk. A tészta felét fél centiméter vastagra elnyújtjuk, a vajjal kikent sütőlapra helyezzük, és egyenletesen elosztjuk rajta a jól kikevert tölteléket. Betakarjuk a tészta ugyancsak kinyőjtott másik felével, és 180 fokon 40-45 percig sütjük. A kihűlt süteményt csokiöntettel vonjuk be. A receptet beküldte: gazsika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |