| Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással receptHozzávalók: pulykamell aszaltszilva 1 zacskó fetasajt pulyahús fűszerkeverék fokhagyma olivaolaj rozmaring vaj kakukkfű KÖRETHEZ: sárgarépa, alma, hagyma MÁRTÁSHOZ: aszalt áfonya, fetasajt, tejszín Elkészítés: Karácsonykor ötöltem ki ezt a receptet. A pulykamellet két egyenlő részre szeltem mivel elég nagy darab volt. Majd a részeket félbevágtam mint egy szendvicszsemlét, és megszórtam a fűszerkeverékkel + meghintettem fokhagymával. Jól beterítettem a fetasajttal és beletettem az aszaltszilvát is. Megtűztem hústűvel úgy, hogy nehogy kifolyjon a töltelék. Bedörzsöltem a pulykahús fűszerkeverékkel és fokhagymadarabkákat szórtam rá. A tepsi aljára minimális olivaolajat kentem, + egy kis vajat. A tetejére szintén pár helyre szórtam vaj"morzsákat". Köretnek almagerezdeket, sárgarépát és 4 részbe vágott hagymát tettem a tepsibe. Az egészet megszórtam kakukkfűvel + egy rozmaring ágat helyeztem a két húsdarab közé. A MÁRTÁS: tejszínt fetasajtot a sütésből maradt húslevet + az áfonyát felforraltam majd botmixerrel összeturmixoltam. A receptet beküldte: Kíwa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |