| Fésűkagyló petrezselymes morzsával receptLevesek Hozzávalók: 20 friss tisztított fésűkagyló 20 dkg vaj 8 dkg fehér zsemlemorzsa 4 db fokhagymagerezd Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt a legalacsonyabb hőfokon. A kagylókról levágjuk a sötét erezetet, leöblítjük őket, papírtörlővel szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük őket. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét, szórjuk bele a morzsát, az apróra vágott fokhagymát és lassú tűznél aranybarnára és ropogósra pirítjuk. Papírtörlőben melegen tartjuk. A serpenyőt töröljük ki. Két serpenyőre van szükségünk ahhoz, hogy egyszerre készüljenek el a kagylók. A maradék vajból 4-4 dkg-ot forrósítunk fel mindkét serpenyőben. A kagylókat közepes lángon 2 percig pirítjuk benne. Megfordítjuk és még 2 percig pirítjuk, míg puhák nem lesznek. A tányérra tesszük a kagylókat, megszórjuk a petrezselyemmel elkevert morzsával és citromszeletekkel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |