Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész csirke,
1 cs kardamom,
1 cs fahéj,
10 dkg aszalt szilva,
10 dkg aszalt sárgabarack,
20 dkg étcsokoládé,
2 dl édes fehérbor,
0,5 dl tej,
só.

Elkészítés:
A sót, kardamomot és a fahéjat összekeverem és a csirkét kivül-belül megszórom vele.
A szilvát a barackal együtt borsó nagyságúra összevágom és a csirke bõre alá ahol csak tudom bedugdosom, ügyelve arra, hogy ki ne repedjen, majd a maradékot a csirke belselyébe helyezem.
A tepsibe beletéve a megtöltött csirkét meglocsolom kivül-belül az édes fehérborral és alufóliálal lefedve elkezdem sütni.
20 perc után leveszem az alufóliát és készre sütöm.
A csokoládét a tejjel felolvasztom és a megsült csirkére ráöntöm.
Tálalásnál rizi-bizit ajánlok hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke római tálban » Sóágyon sült csirke » Csirkés csusza » Csirkemell sonka másként
» Spárgás csirke » Színes rizses csirke » Töltött csirkemell » Kakukkfüves csirkemell
» Kubai csirkemell » Tejszínes csirkehús » Csirkemell Edit módra » Zöldborsós rizses csirke
» Csirkemelles finomság » Gombás csirkemájragu » Csirkés-zöldséges rizotto » Csirkecsoda


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.