| Csokoládés csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész csirke, 1 cs kardamom, 1 cs fahéj, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg étcsokoládé, 2 dl édes fehérbor, 0,5 dl tej, só. Elkészítés: A sót, kardamomot és a fahéjat összekeverem és a csirkét kivül-belül megszórom vele. A szilvát a barackal együtt borsó nagyságúra összevágom és a csirke bõre alá ahol csak tudom bedugdosom, ügyelve arra, hogy ki ne repedjen, majd a maradékot a csirke belselyébe helyezem. A tepsibe beletéve a megtöltött csirkét meglocsolom kivül-belül az édes fehérborral és alufóliálal lefedve elkezdem sütni. 20 perc után leveszem az alufóliát és készre sütöm. A csokoládét a tejjel felolvasztom és a megsült csirkére ráöntöm. Tálalásnál rizi-bizit ajánlok hozzá. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |