| Feltámasztó bolgár uborkaleves receptLevesek Hozzávalók: 2 db közepes kígyóuborka 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 csokor zsenge zöldhagyma 1 csokor friss kapor 2 gerezd fokhagyma 4 dl natúr joghurt 2 dl tejföl 4 dl tej só fehérbors Elkészítés: Mély tálban elkeverjük a joghurtot a tejjel és a tejföllel. Káposztareszelőn lereszeljük a hagymát és 1 db kígyóuborkát. Az uborkán a héját rajta hagyjuk. A zöldhagymát apró karikákra vágjuk a zöldjével együtt, a kaprot apróra vágjuk. A fokhagymákat fokhagymanyomóval kinyomjuk. A másik 1 db kígyóuborkát uborkagyalun legyaluljuk. Az összes feldolgozott zöldséget a joghurtos-tejes-tejfölös alapba tesszük és jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk (kizárólag fehér borssal). Éjszakára a hűtőbe tesszük. Reggeltől jéghidegen fogyasztható. Tanácsok: Bulik alkalmával célszerű előző délután elkészíteni, mert ez a leves a másnapos gyomor legjobb gyógyszere. A bolgárok ezért nem másnaposak soha, mert reggel ezt eszik. :-) Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |