| Mákparfé receptFagylaltok Hozzávalók: 100 gr darált mák 1 rúd vanília 180 ml tej 130 gr cukor 4 tojássárgája 300 ml tejszín Elkészítés: A tejet 50 gr cukorral melegíteni kezdjük,közben hosszában félbevágjuk a vaníliarudat és a velőt kikaparjuk belőle a tejbe,majd a a kikapart rudat is a tejbe tesszük.Hozzáadjuk a mákot.10 percig állandóan kevergetve főzzük.A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük. A meleg mákos masszát többször megkeverjük,ha kihült hozzáadjuk a felvert tojást lazán összekeverjük és hűtőben tovább hűtjük. Ha már jó hideg akkor a belekeverjük a keményre vert teszínhabot.Kisebb formákba töltjük és mélyhűtőben 5 órán keresztül fagyasztjuk.Tálalás előtt kicsit felengedtetjük és kiborítjuk a formából. Díszíthetjük tejszínhabbal pár szem meggy befőttel. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |