| Fehérboros tűzdelt pulykasült receptHúsételek Hozzávalók: 1 pulyka felsőcomb (kb. 1, 5 kg) 5 dkg füstölt szalonna 4 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma olaj kb. 1 evőkanál összetört koriandermag kb. 1 evőkanál őrölt rozmaring kb. 1 evőkanál szárított zsálya kb. 1 evőkanál szárított tárkony kb. 1 evőkanál szárított kakukkfű kb. 1 teáskanál őrölt bors kb. 1 evőkanál só 2 dl száraz fehérbor Elkészítés: A megmosott húst leszárítjuk, hegyes késsel sűrűn zsebeket vágunk bele, darabolt szalonnával és fokhagymával megtűzdeljük. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket, a húst bedörzsöljük vele. Egy dobozban - olajjal meglocsolva - egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. Másnap sütőedénybe helyezzük a combot, a darabolt vöröshagymát köré helyezzük, a bort aláöntjük, és fóliával lefedve előmelegített 190 fokos sütőben pároljuk kb. 2 órát. Ha puha a hús, a fóliát eltávolítjuk, a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk, és a combot pirosra pirítjuk. Pirítás közben saját szaftjával kb.5 percenként meglocsolgatjuk. A combot kiemeljük, fóliával letakarjuk, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük. Esetemben vajban párolt vegyes zöldség volt a körete, de választhatunk ízlés szerint mást is. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |