| Pulykasült gregorian módra receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg pulyka felsőcombfilé 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna só bors paradicsomlé pirospaprika kevés olaj 2 dl tejföl Elkészítés: A húst megmossuk, majd egyforma darabokra vágjuk fel, sózzuk meg. Tepsibe vagy jénaiba felváltva rakjuk le a húst a vékonyra szeletelt szalonnával. Szorjuk meg pirospaprikával, őrölt borssal, 6 ek. paradicsomlével, 4 ek. olajjal öntözzük meg. A sütő aljába egy tálba tegyünk vizet, így nem szárad ki a hús sülés közben. Az esetlegesen elpárolgott vizet pótoljuk. A rácsra tett husit kb. 1-1,5 órán át süssük 150 fokon. Amikor kész, a hús levét öntsük le, és keverjük össze a tejföllel, majd öntsük vissza a húsra és még 10-15 percig süssük készre. Tanácsok: Én tepsis krumplit szoktam hozzá kínálni. A receptet beküldte: Márti*** Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |