| Lencsefasírt recept receptZöldséges ételek Hozzávalók: 20 dkg lencse 3 gerezd fokhagyma friss petrezselyem 1 tk őrölt pirospaprika 1 tk házi paprikakrém 1 tojás (a pürébe) 2 tojás a panírozáshoz só liszt zsemlemorzsa Elkészítés: A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az aprított fokhagymával, a paprikakrémmel és az őrölt paprikával megfőzzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ne lepje el. Ízlés szerint sózzuk. Főzzük addig, míg el nem fő a leve, majd ismét öntsük fel annyi vízzel, hogy ne lepje el, és ezt is várjuk meg, míg elfő. Megvárjuk, míg kihűl, majd burgonyatörővel összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, és lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |